dimarts, 15 de novembre del 2016

Primera plantada a l’hort comunitari de Prosperitat






El passat 12 de novembre vam fer la primer plantada a l’hort comunitari de Prosperitat, on participem com a entitat organitzadora juntament amb l'AAVV i el Casal de Joves. L'activitat va consistir en plantar les primeres llavors i planters de temporada, sota la supervisió de les persones que hi treballaran la terra, en una activitat oberta al barri. Qui vulgui veure com a quedat l'hort, conèixer i/o unir-se al projecte o simplement donar un cop de mà, serà benvingut!! Us deixem les fotos de la jornada.












dimarts, 25 d’octubre del 2016

Una llar per a Lola

Des d'Userda 9 donem suport a projectes socials nascuts des de baix, des de les inquietuds i la involucració directa dels veïns i veïnes de Nou Barris. 

"Una llar per a Lola" és el suport de dones per a dones. De dones de Nou Barris per a dones sense llar. Un projecte d'ajuda, col·laboració i integracó social dirigit a persones que malauradament viuen dues fortes situacións de desigualtat i perill. Ser un sense sostre i ser dona. 

Si voleu més informació, pregunteu-nos i us dirigirem a les persones que estan duent a terme aquesta iniciativa.


dijous, 13 d’octubre del 2016

Participació d'Userda 9 a la 36ena Cultura va de Festa 2016

Un any més, en aquesta 36ena edició de la Cultura va de Festa, hem tornat a treure la paradeta d’Userda 9 al Parc de la Guineueta!! Hem compartit amb els veïns, veïnes, entitats i grups de 9 Barris, dos tallers ecològics que han tingut molt èxit de participació: 

Com a novetat, hem presentat un taller de planter de julivert i enciams, on els més menuts aprenien a col·locar la planta amb la sorra dins d'un potet de iogurt per endur-se-la a casa. I el taller protagonista de cada any, com aprendre a fer sabó a partir d'oli domèstic recuperat, posant en pràctica la recepta de sabó artesanal de les nostres mares i àvies. 

Per a nosaltres, com a cooperativa de consum responsable però també com a entitat de barri compromesa, la cultura és un bé comú i una eina de transformació social. Compartim amb aquesta jornada festiva valors de cooperació, solidaritat, inclusió i suport mutu.

Va ser un matí molt amigable, passat en bona companyia i amb força curiosos que van passar a demanar informació. Gràcies a tots els que vau participar d'una forma o altra. Fins la propera!




























divendres, 1 d’abril del 2016

Arriba el peix de pesca responsable a Userda!

Arriba la cistella de peix de pesca responsable a la cooperativa. Ja podem fer comanda de peix de temporada, de proximitat i de la màxima frescor, segons els nostres valors de consum responsable envers l'explotació del mar. 
El passat mes de març, alguns dels nostres membres vam participar a un taller de neteja de peix que va organitzar Peix al Plat i la coope al mercat de la Guineueta. Vam aprendre com netejar el peix fresc nosaltres mateixos a casa. Va ser molt divertit i instructiu. 
Una setmana després d'haver consumit el peix, en general els nuclis ho valorem molt positivament i esperem la propera comanda.





dimarts, 15 de març del 2016

Un any més el FESTIVAL DE SOPES DEL MÓN ha estat un èxit!!

Enhorabona i gràcies a tots els que heu col·laborat amb ganes i il·lusió en aquesta cita tan alegre i comunitària. La parada d’Userda va lluir molt i la sopa de mill amb verdures de la Mercè va trionfar. Esperem que la nostra presència en aquests actes festius doni fruits en quan a la difusió dels valors que defensem a la cooperativa: responsabilitat en el consum, consum ecològic, cooperativisme i defensa d'hàbits alimenticis saludables. Totes aquelles persones que us hi vau apropar, no dubteu a visitar-nos al nostre local del carrer Badosa, 36! Estarem encantants d'informar-vos.

Katy, Rosa, Mercè, Encarna... gràcies a tots per la vostra ajuda i per les vostres visites a la paradeta d'Userda. Som un equipàs!! :) Us deixem amb les fotos. Fins l’any vinent.












Sopa de mill amb verdures de la Mercè - Festival Sopes del Món 2016

Ingredients per 3-4 persones:
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
1 branca d’api
1 nap
1 xirivia
2 grills d’all
1 tassa (mida cafè) de mill
800 ml d’aigua mineral
Julivert fresc
Oli d’oliva verge extra
Sal marina i pebre

Preparació:
Rentar i pelar les verdures. Picar els alls i tallar en trossets petits la ceba, pastanaga i  porro. L’api, xirivia i nap els tallarem a trossos grans per facilitar treure-les, al final de la cocció. Les traiem per no tenir una sopa molt densa de verdures.
Saltar els alls, en cassola amb una mica d’oli d’oliva.
Quan comencen a daurar, afegir totes verdures i remoure uns minuts. Salar.
Rentar el mill  amb aigua i un colador.
Afegir el mill a la cassola, remenar i deixar que s’integri durant uns minuts.
Afegir aigua que cobreixi generosament, totes les verdures. Coure uns 20-25 minuts fins que les verdures estiguin toves i el mill tendre.
Treure les verdures que no ens interessin. Picar julivert i afegir.
Servir la sopa ben calenta rectificant de sal i pebre al gust.

Si ens sobra sopa per l'endemà i s’ha quedat molt espessa, podem afegir aigua o brou fins que torni a la consistència de sopa. El mill absorbeix molta aigua.

Opcional: Es pot afegir o canviar qualsevol verdura com mongeta tendra, carbassó, col, ...

Propietats: 
Plat molt digestiu i apte per celíacs. Ric en hidrats de carboni d’absorció lenta i minerals.
El mill és un cereal integral, sense gluten, originari de l'Àfrica. Ens aporta hidrats de carboni d'absorció lenta i és ric en proteïnes (i manca l'aminoàcid lisina), vitamines del grup B, minerals (Ferro, Crom, Magnesi), lecitina i fibra.


dimarts, 23 de febrer del 2016

Recepta salsa de calçots de l'Ernest

INGREDIENTS
> 600 gr tomàquets madurs
> 250 gr. ametlles torrades pelades
> 250 gr. avellanes torrades pelades
> 10 grans d'all
> 250 ml oli d'oliva
> un gotet vinagre de vi
> 4 pebrots de romesco
> un bitxo
> una nyora
> una mica e pebre vermell
> un polsim de pebre negre
> un tros de pa
> sal
Nota: Jo solament vaig ficar 5 alls, el vinagre era de poma i vaig ficar 1/2 bitxo.

ELABORACIÓ
Picar l'ametlla i l'avellana.
Triturar el tomàquet cru amb pell (a la recepta original s'havien d'escalivar).

El bitxo, la nyora i el pebrots de romesco posar-los en remull una hora com a mínim per a què s'estovin, quan estiguin tous triturar. Al bitxo, pebrots de romesco i nyores es treuen les 
llavors. No vaig treure la pell perquè al estar remullats s'estova i es tritura bé.
Afegir la resta d'ingredients i anar afegint oli i remenant fins que quedi una massa homogènia.
Amb aquests ingredients surten uns 2 kg de salsa.