dijous, 19 de març del 2015

37a Festa Major; del 30 de maig al 7 de juny 2015

Dates rellevents 37a Festa Major Prosperitat

37a Festa Major; del 30 de maig al 7 de juny 2015
// Dissabte 7 de març; Vermut de Festa Major
(Lliurament de Carrers)

// Dijous 9 d’abril; data límit per al lliurament de la fitxa d’ INFRAESTRUCTURES

// Dijous 16 d’abril; data límit per al lliurament d’ ANUNCIS i ARTICLES
// Dijous 16 d’abril; data TANCAMENT PROGRAMA FESTES
(últim dia per proposar o confirmar acte)
// Dijous 7 de maig; data límit per al lliurament del CARTELL DE FESTES

// Dissabte 23 de maig; Presentació del Diari de Festes
* REUNIONS COMISSIÓ DE FESTES; TOTS ELS DIJOUS A PARTIR DE LES 20.30H AL CASAL DE BARRI PROSPERITAT

divendres, 27 de febrer del 2015

12 DE MARÇ: presentació de l'informe sobre el dret a l'Alimentació a 9 Barris

A Nou Barris s’ha realitzat un diagnòstic participatiu de la situació de vulneració del dret a l’alimentació en el marc d’un informe  sobre el Dret a l'Alimentacio a Catalunya.

S'han fet entrevistes qualitatives a persones que participen en entitats i associacions, persones que treballen en l'àmbit de la educació, de la salut, de serveis socials i de gestió municipal, totes elles intervenen a Nou Barris i son coneixedores d’aquesta problemàtica.
L'anàlisi dels testimonis aportats posa en evidencia, en quan a l'alimentació, la situacio d'emergència social denunciada també per Nou Barris Cabrejada en l'informe i la campanya "No es pobresa, es injustícia"

En el  equip de recerca de Nou Barris ha participat activament gent de Userda9, perquè la temática de ll'alimentació està molt a prop de les nostres inquietuts en tant que cooperativa de consum ecològic i responsable.


Per tot això et convidem a participar en aquesta activitat, en la que Userda 9 col.labora i en la que esperem compartir plegats inquietuds sobre les rellevants conclusions d'aquest extens e important informe.

dilluns, 23 de febrer del 2015

Sopa Hipòcrates

Ingredients:

3 troncs d'api
1 nap mitjà (si disponible)
1 porro gran o 2 petits
2 cebes mitjanes
all al gust
julivert (una quantitat petita)
1 kg tomàquets
400 gr. patates

Preparació
Rentar i rapar les verdures i tallar en trossos de 2cm. Posar en una olla amb aigua que cobreixi just els vegetals, fer que bulli i coure a foc lent entre 1h i 2h fins que les verdures estiguin cuites. 
Passar pel passa puré fins treure les fibres. Deixar refredar la sopa abans de guardar-la a la nevera.

dimecres, 10 de desembre del 2014

Xerrada El Peix al Plat

El passat divendres 21 de novembre, un cop més, vam obrir la cooperativa al barri!! Aquest cop varem preparar una xerrada oberta a tothom sobre el consum actual de peix i les alternatives sostenibles que existeixen. Per a tal fi vam convidar a l’Anna i al Giuliano del projecte El Peix al Plat. Aquest projecte, dut a terme per aquests dos emprenedors amants de l’àmbit marí, pretén impulsar un consum responsable dels recursos del mar i garantir una major sostenibilitat del ecosistema marí. Ens van oferir una xerrada interessantíssima que ens va permetre tenir un major coneixement  i una major responsabilitat a l’hora de comprar i consumir peix. El local va estar ple fins la bandera!!! Un èxit total, del qual estem molt contents i ens empeny a seguir buscant sinèrgies amb projectes ecològics com aquest, per donar-los a conèixer i incentivar la sensibilització vers la nostra alimentació i els recursos naturals. Finalment vam acabar compartint una degustació amb productes de peix autòcton del mar mediterrani, molt ben preparat i boníssim!!


Volem agrair l’assistència de tots els que vau venir a compartir amb nosaltres una tarda tant interessant i a l’Anna i al Giuliano per ajudar-nos en tot i per instruir-nos en una matèria que ells coneixen molt i molt bé. Gràcies companys i fins aviat!













Visita a Cal Roio, ramaderia ecològica del Catllaràs

El passat dia 15 de novembre alguns nuclis de la cooperativa vam sortir d’excursió!! Concretament a la Nou de Berguedà per visitar el projecte de ramaderia ecològica de Cal Roio, on crien pollastres i vedells ecològics a les faldes del Catllaràs. El nou projecte, iniciat al 2012, és una explotació ramadera familiar, portada per la Martina, el seu germà i el seu pare. Tres persones amb valentia i empenta que totes soles porten a terme totes les tasques del negoci, des de la cria dels animals, fins a la venta, distribució i administració directa amb els clients (cooperatives i famílies) sense intermediaris i amb una cura especial i una estima totals a la seva feina. També duen a terme tasques d’educació i sensibilització ecològica per a grups com nosaltres, que vam poder gaudir d’un dia magnífic amb la Martina i son pare, en un paratge de muntanya idíl·lic i en contacte directe amb els animals de l’explotació: vedells, pollastres, gats, gossos i més! Mireu les fotos, mireu ;)


Volem agrair a Cal Roio i a la Martina per rebre’ns i obrir-nos les portes de casa seva, perquè per ells, el negoci, la muntanya i els animals que hi crien, son la seva vida i la seva casa. 














dimecres, 12 de novembre del 2014

El Peix. El gran desconegut dels nostres plats

Quines són les espècies de peix autòctones del nostre mar?
Què sabem sobre el peix que mengem?
Quines alternatives de consum responsable existeixen?
Podem consumir peix de proximitat i directament del productor?

El proper divendres 21 de novembre a les 18:30h, us convidem a tots a venir a la nostra cooperativa a assistir a un xerrada amb els amics de El Peix al Plat, un nou projecte jove i de casa nostra, vinculat a la venta al detall de peix amb criteris de proximitat i responsabilitat mediambiental. Ens oferiran una xerrada divulgativa + degustació, on tindrem la possibilitat d'obtenir respostes a les qüestions anteriors i de preguntar-ne moltes altres!!
  


Recordeu la data: 21 de novembre a les 18:30h al C/Badosa, 36


Sortida: Divertir-se aprenent a la natura!!

Ja és tardor!! A la nostra cistella ja comencen a aparèixer els primers boniatos, castanyes, mandarines i altres fruits de temporada. I com les nostres cistelles, nosaltres també comencem temporada d'activitats. Divertides sortides, noves xerrades, nous socis... arrenquem?!

Userda 9 prepara la propera sortida per a socis i amics, per anar a visitar el projecte de Cal Roio. Volem compartir un dia divertit en família i conèixer com és la cria de pollastres i vedells ecològics i quines són les condicions més sanes i sostenibles per la cria d'aquests animals.

La data esperada és el proper 15 de novembre. Us esperem a tots!! Aviat us deixarem fotos.