Article de David Rios, soci d'Userda 9, pel diari de les Festes de Prosperitat 2014
Ala Cooperativa de Consum Ecològic i Responsable de
Nou Barris Userda 9, tenim, des de fa temps, ganes de promocionar l’alimentació
saludable i ecològica al nostre barri i que millor que fer-ho incidint sobre l’alimentació
dels nostres fills i filles.
A
El berenar és un dels àpats més apreciats pels
nens; en molts casos acostuma a ser el primer àpat que fan fora de l’escola i
creiem que no se li dóna la importància que es mereix. Ha de representar el 15%
aproximadament del total de l’alimentació diària.
Els nens i nenes en edat escolar necessiten
d’una quantitat determinada d’energia i nutrients per tal de què les seves
funcions biològiques, el seu creixement i les seves activitats puguin
desenvolupar-se correctament. En el cas dels nens, el seu organisme encara no
té la suficient preparació per mantenir períodes de dejuni prolongats, ja que
el seu aparell digestiu està en plena maduració i desenvolupament.
Hem de procurar minimitzar el consum de
pastisseria industrial, dolços, sucs de fruita envasats, refrescos i snacks, ja
que el que ens aporten són greixos saturats i sucres simples; dos dels
productes directament implicats en l’obesitat infantil; una de les xacres
produïdes per l’abandonament d’hàbits de consum més saludables i font d’enfermetats
cardiovasculars, diabetes; i estan relacionats també amb certs tipus de càncer
en èpoques posteriors de la vida.
També volem introduir i promocionar
l’alimentació ecològica dins l’alimentació familiar. Recents estudis fets a
Catalunya i Espanya demostren que els nens que fan un menjar ecològic no tenen
traces de pesticides ni altres tòxics a les analítiques de la seva orina; dades
que contrasten amb tot el pot aparèixer a les anàlisis d’un nen que menja
alimentació no ecològica; pesticides, metalls pesants, greixos saturats….
La pauta alimentària familiar és el primer
exemple per als nostre fills, per això dur una alimentació variada i
equilibrada serviria per educar-los en hàbits saludables que puguin mantenir
tota la seva vida.
Sovint, els nens i nenes esperen que, a la
sortida de classe, estiguin els pares i mares o iaios i iaies amb la peça de
pastisseria industrial que no li donaran mai a l’escola. Pels pares, representa
la manera fàcil d’omplir-los la panxa sense barallar-se amb ells. Més sovint
del què voldríem, ens trobem que molt del treball que es fa a l’escola per introduir
una alimentació variada es troba que no té continuïtat a casa. Quantes vegades
hem sentit que el meu fill/filla, es menja determinada fruita o verdura a
l’escola i a casa no vol ni tastar-la!!.
Des de la Cooperativa USERDA
9 volem ajudar-vos amb idees divertides i saboroses en el proper TALLER DE
BERENARS SALUDABLES que farem al nostre local al carrer BADOSA 36, el proper DIVENDRES 30 de MAIG a partir de les 17:30. Després els nens i nenes podran
emportar-se una txapa de record que farem allà mateix. Totes les activitats són
GRATUÏTES.
Vine amb els teus fills i gaudeix d’una altra
forma de berenar!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada