dimecres, 25 de març del 2015
FESTIVAL DE SOPES DEL MÓN 2015
Un any més el FESTIVAL DE SOPES DEL MÓN ha
estat un èxit!! Enhorabona i gràcies a tots els que heu col·laborat amb ganes i
il·lusió en aquesta cita tan alegre i comunitària. La parada d’Userda va lluir
molt i va reclamar a força gent interessada preguntant sobre la cooperativa. Esperem
que la nostra presència en aquests actes festius doni fruits en forma de nous
nuclis ben aviat.
Miriam, Katy, Isabel, Encarni, Alba i Manel, David i família... gràcies a tots per la vostra ajuda. Som un equipàs!! :) Us deixem amb les fotos. Fins l’any vinent.
Miriam, Katy, Isabel, Encarni, Alba i Manel, David i família... gràcies a tots per la vostra ajuda. Som un equipàs!! :) Us deixem amb les fotos. Fins l’any vinent.
dijous, 19 de març del 2015
37a Festa Major; del 30 de maig al 7 de juny 2015
Dates rellevents 37a Festa Major Prosperitat
37a Festa Major; del 30 de maig al 7 de juny 2015
// Dissabte 7 de març; Vermut de Festa Major
(Lliurament de Carrers)
// Dijous 9 d’abril; data límit per al lliurament de la fitxa d’ INFRAESTRUCTURES
// Dijous 16 d’abril; data límit per al lliurament d’ ANUNCIS i ARTICLES
// Dijous 16 d’abril; data TANCAMENT PROGRAMA FESTES
(últim dia per proposar o confirmar acte)
// Dijous 7 de maig; data límit per al lliurament del CARTELL DE FESTES
// Dissabte 23 de maig; Presentació del Diari de Festes
// Dissabte 7 de març; Vermut de Festa Major
(Lliurament de Carrers)
// Dijous 9 d’abril; data límit per al lliurament de la fitxa d’ INFRAESTRUCTURES
// Dijous 16 d’abril; data límit per al lliurament d’ ANUNCIS i ARTICLES
// Dijous 16 d’abril; data TANCAMENT PROGRAMA FESTES
(últim dia per proposar o confirmar acte)
// Dijous 7 de maig; data límit per al lliurament del CARTELL DE FESTES
// Dissabte 23 de maig; Presentació del Diari de Festes
* REUNIONS COMISSIÓ DE FESTES; TOTS ELS DIJOUS A PARTIR DE LES 20.30H AL CASAL DE BARRI PROSPERITAT
divendres, 27 de febrer del 2015
12 DE MARÇ: presentació de l'informe sobre el dret a l'Alimentació a 9 Barris
A Nou Barris s’ha realitzat
un diagnòstic participatiu de la situació de vulneració del dret a
l’alimentació en el marc d’un
informe sobre el Dret a l'Alimentacio a
Catalunya.
S'han fet entrevistes qualitatives a persones que participen en
entitats i associacions, persones que
treballen en l'àmbit de la educació, de la salut, de serveis socials i de
gestió municipal, totes elles intervenen a Nou Barris i son coneixedores
d’aquesta problemàtica.
L'anàlisi dels testimonis
aportats posa en evidencia, en quan a
l'alimentació, la situacio d'emergència social denunciada també per Nou Barris
Cabrejada en l'informe i la campanya "No es pobresa, es injustícia"
En el equip de recerca de Nou Barris ha participat
activament gent de Userda9, perquè la temática de ll'alimentació està molt a prop de les nostres inquietuts en
tant que cooperativa de consum ecològic i responsable.
Per tot això et convidem a participar en aquesta
activitat, en la que Userda 9 col.labora i en la que esperem compartir plegats inquietuds sobre les rellevants conclusions d'aquest extens e important informe.
dilluns, 23 de febrer del 2015
Sopa Hipòcrates
Ingredients:
3 troncs d'api
Preparació
Rentar i rapar les verdures i tallar en trossos de 2cm. Posar en una olla amb aigua que cobreixi just els vegetals, fer que bulli i coure a foc lent entre 1h i 2h fins que les verdures estiguin cuites.
Passar pel passa puré fins treure les fibres. Deixar refredar la sopa abans de guardar-la a la nevera.
3 troncs d'api
1 nap mitjà (si disponible)
1 porro gran o 2 petits
2 cebes mitjanes
all al gust
julivert (una quantitat petita)
1 kg tomàquets
400 gr. patates
1 porro gran o 2 petits
2 cebes mitjanes
all al gust
julivert (una quantitat petita)
1 kg tomàquets
400 gr. patates
Preparació
Rentar i rapar les verdures i tallar en trossos de 2cm. Posar en una olla amb aigua que cobreixi just els vegetals, fer que bulli i coure a foc lent entre 1h i 2h fins que les verdures estiguin cuites.
Passar pel passa puré fins treure les fibres. Deixar refredar la sopa abans de guardar-la a la nevera.
dimecres, 10 de desembre del 2014
Xerrada El Peix al Plat
El passat divendres 21 de novembre, un cop més,
vam obrir la cooperativa al barri!! Aquest cop varem preparar una xerrada
oberta a tothom sobre el consum actual de peix i les alternatives sostenibles
que existeixen. Per a tal fi vam convidar a l’Anna i al Giuliano del projecte
El Peix al Plat. Aquest projecte, dut a terme per aquests dos emprenedors
amants de l’àmbit marí, pretén impulsar un consum responsable dels recursos del
mar i garantir una major sostenibilitat del ecosistema marí. Ens van oferir una
xerrada interessantíssima que ens va permetre tenir un major coneixement i una major responsabilitat a l’hora de
comprar i consumir peix. El local va estar ple fins la bandera!!! Un èxit
total, del qual estem molt contents i ens empeny a seguir buscant sinèrgies amb
projectes ecològics com aquest, per donar-los a conèixer i incentivar la
sensibilització vers la nostra alimentació i els recursos naturals. Finalment
vam acabar compartint una degustació amb productes de peix autòcton del mar
mediterrani, molt ben preparat i boníssim!!
Volem agrair l’assistència de tots els que vau
venir a compartir amb nosaltres una tarda tant interessant i a l’Anna i al
Giuliano per ajudar-nos en tot i per instruir-nos en una matèria que ells coneixen
molt i molt bé. Gràcies companys i fins aviat!
Visita a Cal Roio, ramaderia ecològica del Catllaràs
El passat dia 15 de novembre alguns nuclis de
la cooperativa vam sortir d’excursió!! Concretament a la Nou de Berguedà per
visitar el projecte de ramaderia ecològica de Cal Roio, on crien pollastres i
vedells ecològics a les faldes del Catllaràs. El nou projecte, iniciat al 2012,
és una explotació ramadera familiar, portada per la Martina, el seu germà i el
seu pare. Tres persones amb valentia i empenta que totes soles porten a terme
totes les tasques del negoci, des de la cria dels animals, fins a la venta,
distribució i administració directa amb els clients (cooperatives i famílies) sense
intermediaris i amb una cura especial i una estima totals a la seva feina. També
duen a terme tasques d’educació i sensibilització ecològica per a grups com
nosaltres, que vam poder gaudir d’un dia magnífic amb la Martina i son pare, en
un paratge de muntanya idíl·lic i en contacte directe amb els animals de l’explotació:
vedells, pollastres, gats, gossos i més! Mireu les fotos, mireu ;)
Volem agrair a Cal Roio i a la Martina per
rebre’ns i obrir-nos les portes de casa seva, perquè per ells, el negoci, la
muntanya i els animals que hi crien, son la seva vida i la seva casa.