dimarts, 15 de març de 2016

Sopa de mill amb verdures de la Mercè - Festival Sopes del Món 2016

Ingredients per 3-4 persones:
1 ceba
1 pastanaga
1 porro
1 branca d’api
1 nap
1 xirivia
2 grills d’all
1 tassa (mida cafè) de mill
800 ml d’aigua mineral
Julivert fresc
Oli d’oliva verge extra
Sal marina i pebre

Preparació:
Rentar i pelar les verdures. Picar els alls i tallar en trossets petits la ceba, pastanaga i  porro. L’api, xirivia i nap els tallarem a trossos grans per facilitar treure-les, al final de la cocció. Les traiem per no tenir una sopa molt densa de verdures.
Saltar els alls, en cassola amb una mica d’oli d’oliva.
Quan comencen a daurar, afegir totes verdures i remoure uns minuts. Salar.
Rentar el mill  amb aigua i un colador.
Afegir el mill a la cassola, remenar i deixar que s’integri durant uns minuts.
Afegir aigua que cobreixi generosament, totes les verdures. Coure uns 20-25 minuts fins que les verdures estiguin toves i el mill tendre.
Treure les verdures que no ens interessin. Picar julivert i afegir.
Servir la sopa ben calenta rectificant de sal i pebre al gust.

Si ens sobra sopa per l'endemà i s’ha quedat molt espessa, podem afegir aigua o brou fins que torni a la consistència de sopa. El mill absorbeix molta aigua.

Opcional: Es pot afegir o canviar qualsevol verdura com mongeta tendra, carbassó, col, ...

Propietats: 
Plat molt digestiu i apte per celíacs. Ric en hidrats de carboni d’absorció lenta i minerals.
El mill és un cereal integral, sense gluten, originari de l'Àfrica. Ens aporta hidrats de carboni d'absorció lenta i és ric en proteïnes (i manca l'aminoàcid lisina), vitamines del grup B, minerals (Ferro, Crom, Magnesi), lecitina i fibra.