dilluns, 22 de febrer de 2016

Visita a La Piotxa, projecte agroecològic al Garraf

El passat dissabte 20 de febrer alguns nuclis d'Userda 9 vàrem visitar el projecte dels nostres companys Pere i Susana: La Piotxa, projecte agroecològic al Garraf.

La Piotxa, és un projecte que actualment es troba en fase de constitució com a Cooperativa de treball i neix de l'APAG (Associació de Pagesos Agroecològics del Garraf), entitat que creada al 2013 com a resultat d'una experiència formativa dins el camp de l'agroecologia. Actualment l'APAG continua treballant amb la "nova pagesia" donant suport a projectes d'ocupació vinculats a l'entorn agrari de la comarca, com ara La Piotxa.

A la visita en Pere i en Luca ens van guiar per les terres que treballen, situades entre Vilanova i la Geltrú i Cubelles. Ens van explicar el seu projecte de treball i de vida, els cicles de la terra, les verdures que planten i les varietats que tenen en projecció de treballar… i vam gaudir d’una fantàstica jornada en família aprenent i compartint els valors de l’agroecologia, l’amor a la terra i la vida sostenible.

Vam acabar la jornada amb una calçotada exquisida, on vam gaudir dels productes de l’horta i de la salsa de calçots de l’Ernest. El moment on els nens aprofitaven per jugar i els grans per gaudir acompanyats de la posta de sol.

Estem molt agraïts a en Pere i en Luca per regalar-nos els seus coneixements i la seva companyia. Ens va encantar passar el dia amb vosaltres. Us desitgem molta sort i fins ben aviat!