dimarts, 11 de març de 2014

Primera activitat oberta d’Userda 9, aprovada amb nota!

Divendres 7 de març: Cine-Forum “Dones pageses i ecologia”
Hora: 19h
Lloc: cooperativa Userda
Assistents: 40!!!

Tota una sorpresa veure com s’anava omplint el local poc a poc. Era la primera activitat que organitzàvem de forma oberta per a tota la gent del barri, i temíem poca afluència. Temors que van desaparèixer completament al tenir prop de 40 persones assistents a l’acte!! Persones que havien vist el cartell al Casal o a l’Ateneu, i que va decidir acompanyar-nos... Quina il·lusió veure-us i conèixer-vos!

L’acte va començar amb una presentació de la Katy, que va donar pas als documentals "Mujeres campesinas andaluzas. Entre la tradición y la lucha" i "La sabiduría de la tierra. Mujeres baserritarras". Vídeos que van servir per reivindicar el rol de la dona al camp i les diferents estratègies de lluita davant les dificultats i injustícies amb què s’hi troben. Visions de dones de dues regions d’Espanya, andaluses i basques, que bé es poden extrapolar arreu de la península. Cada una, en los sitios donde estamos en el mundo, hacemos pequeñas cosas. Y esas pequeñas cosas, siempre van a ir repercutiendo de alguna manera”. Frase d'un dels documentals que recull molt bé l’esperit de la jornada reivindicativa amb veu de dona. Més avall us deixem els links dels documentals.

Seguidament, la Kesia García de “Les 3 Quarteres”, ens va explicar el projecte d’agroecologia que està duent a terme al Maresme juntament amb dues companyes més. Joves i dones, en un món on l’accés a la terra encara està relacionat amb la figura de l’home. “Quan hi anàvem soles, no ens feien massa cas. No va ser fins que ens va acompanyar un noi, que vam aconseguir tancar el contracte de lloguer de la parcel·la actual”, comenta la Kesia. Ens va explicar amb detall els seus inicis, la feina que avui dia desenvolupen i com, malgrat les dificultats, cada vegada són més les dones que es decideixen per l'agricultura ecològica com a modus vivendi, amb empreneduria, bona preparació... i molta valentia! Gent jove, que al cap i a la fi, ajudarà a garantir el relleu generacional al camp. 

Sentim molt les baixes de la Glòria i la Martina, també protagonistes convidades que sentint-ho molt no van poder venir finalment. De ben segur ens podrem trobar en properes ocasions.

No ens enrotllem més! Les fotos parlen per sí soles ;) Estem molt agraïts a "Les 3 Quarteres" per acceptar la invitació i fer-nos partícips del seu projecte de la manera tan amigable que ho van fer. I moltíssimes gràcies a totes i a tots els que vau venir a compartir aquesta jornada de reivindicació feminista, coneixement i amistat. Fins la propera!


DOCUMENTALS:1 comentari:

MiguelOn ha dit...

Moltes felicitats, ara ja s'ha trencat el gel!