dijous, 3 de desembre de 2015

1ª TROBADA AMB ECONOMIES COMUNITÀRIES

El passat mes d'Octubre, els nostres companys Toni i José Ángel, van assistir en representació d'Userda 9 a la primera trobada amb entitats d'àmbit d'economia col·laborativa del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària del Ajuntament.

Es presenta el nou Comissionat com una de les  prioritats del nou govern municipal. S’exposa el reconeixement de les entitats convocades com una de les riqueses de la ciutat, en tant que demostren la capacitat d’organització de la ciutadania per abordar les pròpies necessitats de forma col·lectiva, a través de pràctiques que afavoreixen la cohesió social i la transformació de les formes de producció, consum, cura i comercialització.

En aquest sentit, el Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària vol establir un diàleg amb aquestes experiències d’economies comunitàries per tal de promoure, reforçar-les i afavorir la seva articulació, des d’una posició de respecte a la seva autonomia. 

L’Ajuntament es compromet amb els diferents grups de consum que hi vam assistir, en fer una tasca de difusió, posar en valor i apostar per les cooperatives de consum i el consum ecològic. D’altra banda, podria facilitar formació jurídica, en finances i en facilitació de grups, així com abordar els aspectes legals.

Pel que fa a les cooperatives, l’Ajuntament pot fer una tasca de difusió, posar en valor i apostar per les cooperatives de consum i el consum ecològic. D’altra banda, podria facilitar formació jurídica, en finances i en facilitació de grups, així com abordar els aspectes legals.

Les sensacions són positives i restem a l'espera d'una nova trobada i noves propostes.