dimarts, 3 de juny de 2014

Paté de sardines i pastanaga

Ingredients per a 3-4 persones:

1 llauna de sardines en oli d’oliva
2 pastanagues (ratllades primetes)
2 cullerades soperes de cibulet (trinxat)
Suc de mitja llimona
1 cullerada postres d’oli d’oliva v.e.
1 cullerada sopera de tahini (crema de sèsam)
1 cullerada postres de mostassa
1 cullerada postres de tamari o salsa de soja

Preparació:

1.       Escórrer l’oli de les sardines.
2.      Triturar-les amb una forquilla dintre d’ un bol i afegir la resta d’ingredients.
3.       Triturar bé a la picadora fins aconseguir una textura de paté.
4.      Guardar a la nevera dintre d’un recipient de vidre tapat. Servir sobre torradetes.
5.      Es conserva 3-4 dies a la nevera.

Propietats: Plat ric en vitamines antioxidants (vitamines A, C i E) i en omega 3.